keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Haaste

Tänään ensimmöinen päivä tallintekoa yksin. Aikaa meni oudossa paikassa jonkinverran ihmettelyyn ja turhaan ees taas ramppaamiseen. Otin kyllä tosi rauhassa kun kiirettä ei ole hommia tehdä ja jos hosun niin unohdan helposti jotain. Lihaksissä kyllä tuntuu jo, huomaa että joku on vaan löhönny perseellään melkeen koko viime vuoden :D Tänään en ratsastanu, huomenna on vapaa ja sitten meen taas pe ja la. Katsellaan josko sitten taas löytyisi ratsu alle :)

Kerta se on ensimmäinen tätäkin plaatua, eli sain Airalta haasteen :)

1. Mikä on ensimmäinen muistosi hevosista/hevosesta?
Tää onkin vaikea, koska mulla on ihan törkeen huono muisti :D Jotenkin luulen, että ensimmäinen läheinen kontakti hevoseen on tapahtunut Särkänniemen lasten eläintarhassa tai jossain sirkuksessa.

2. Mieluisin askellaji, miksi?
Hmmm, toisaalta pidän laukkaamisesta maastossa tai muutenvaan kovaa. Mutta laukan työstäminen ja siinä kunnolla istuminen taas on vaikeaa. Itselle ravissa on helpompi olla ja pystyn vaikuttamaan hevoseen paremmin. Kiitoravi on mielestäni myöskin kyydissä istuessa jännittävämpää ja kärryilta todella huimaa. Vastaan siis ravi.

3. Mikä on eksoottisin paikka, missä olet ratsastanut? Suositteletko?
En ole ratsastanut ulkomailla ikinä. Ehkä eksoottisin on issikkamaasto vaikkei paikka nyt varsinaisesti olekaan mutta onpahan nyt jotain mitä vastata :D En muista enää tallia ja suosittelen silti, hauskaa puuhaa :)

4. Missä näet itsesi 15.6.2018?
En oo ikinä osannut suunnitella tulevaisuutta sen tarkemmin, elän enemmän tilanteen mukaan. Mutta toivon että olisin oman talon terassilla katselemassa järvelle kylmä huurteinen kädessä ottamassa aurinkoa ja mies siinä vieressä, sauna lämpiämässä jne ;D

5. Kuka supersankari olisit mieluiten?
No en kyllä osaa tähän vastata, varmaan peräsmies ;D

6. Idolisi hevos/ratsastusmaailmassa?
Ihailen entisiä ratsastuksenopettajiani Tepa Sillantietä ja Tuukka Laitista, hienoja ihmisiä ja taitavia ratsastajia, Tuire Kaimiota myös ihailen, miten joku osaakin olla niin hyvä eläinten ja hevostenkouluttaja! Maailmantähdistä (tietysti) Kyra on ihan ykkönen! 

7. Pelkäätkö jotain eläinlajia, mitä ja miksi?
Käärmeistä en välitä, hämähäkkejä ja muita öttiäisiä inhoan. Käärmeissä pelkään puremaa ja hämähäkkien jalat.. yääh, sama oikeestaan muillakin ötököillä, saan slaagin jos tunnen että hyönteisen jalat koskee ihoon. Haita pelkään ihan sen takia että ne voi oikeasti tappaa/raadella ja mitään et voi tehdä.

8. Mikä on se hevostelun varuste, johon mielestäsi kannattaa erityisesti panostaa ja miksi (pl satula)?
Onko kengät varuste? Jos on niin hyvään kengitykseen ja/tai muuhun hevoselle sopivaan kavionhoitoon kannattaa panostaa. Jos toisen nyt sanon, niin hyvät kylmäyssuojat. Jalkojenhoitoon siis mun mielestä ihan ylipäänsä kannattaa panostaa ihan ennaltaehkäisevästikin.

9. Minkä varusteen kohdalla taas mielestäsi vähempikin taloudellinen panostaminen tuottaa ihan saman tuloksen?
Suitset, riimut, huovat, harjat, pintelit, perussuojat ym "krääsä" ja ratsastajan varusteet melko pitkälle.

10. Oletko enemmän rauhallinen ja kärsivällinen vai äkkipikainen ja kärsimätön? 
Tää on aika jännä juttu sinänsä, kun muuten ihmisenä oon aika äkkipikanen ja kärsimätön. Mutta hevosten kanssa oon tosi rauhallinen. Ehkä en siltikään kovin kärsivällinen sinänsä, mutta muutun vähän eri ihmiseksi hevosten kanssa touhutessa kun muuten. Laskee ainakin verenpainetta :D

11. Mikä on erikoisin hakusana, jolla blogiisi on löydetty?
Harmi kyllä ei oo mitään kauhean ihmeellisiä hakusanoja kun täällä ei juuri porukkaa taida käydä :D Ehkä jääkiekkoilijan lämpökerrasto oli erilaisin tosta joukosta.


Edit!! Unohdin haastaa!! Eli haastan Ansun ja Suvin :)



2 kommenttia:

  1. Vastaus haasteeseen: http://anzujavessi.blogspot.no/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Joo no on toi jääkiekkoilijan lämpökerrasto aika erikoinen :D

    VastaaPoista